Twirlonderdelen

1-Baton

Dit is een volledig technisch onderdeel. Op verplichte muziek laat je een routine zien met verschillende technieken in diverse patronen en richtingen.

Hoe moeilijker de techniek hoe meer de jury dit waardeert. Zolang alles maar correct uitgevoerd wordt.

1-baton is voor alle leeftijden. Je verbeterd je techniek maar ook jezelf.

2-Baton

Ook dit is een technisch onderdeel alleen dan met 2 batons. Beide batons moeten de gehele routine in beweging blijven. De technieken staat weer voorop en daarbij worden ze in verschillende patronen en richtingen uitgevoerd.

Door met verschillende patronen tegelijkertijd te twirlen en het achter elkaar omhoog gooien van de batons gaat de moeilijkheidsgraad omhoog en daag je jezelf steeds weer uit!

2-baton is voor alle leeftijden zolang de basis er maar goed in zit.

Duo

Duo twirling

Bij dit onderdeel is het de bedoeling dat de leden tegelijkertijd en synchroon twirlen. De routine bestaat uit technieken en duowerk in verschillende patronen en richtingen.

Het is belangrijk dat je goed kan samenwerken met je duopartner en dat je goed op elkaar bent ingespeeld.

Duo twirling is er voor alle leeftijden.

Duo Dance

Ook bij dit onderdeel is het belangrijk dat de leden tegelijkertijd twirlen maar dit hoeft niet altijd hetzelfde te zijn. Op leuke muziek duo werk laten zien en danspasjes toevoegen aan de technieken is de uitdaging. Samen met je duopartner maak je er een feestje van op de vloer.

Super-X-Strut

Super-X-Strut is een onderdeel waarbij kracht en lenigheid voorop staan. De baton mag niet losgelaten worden en daarbij is het verplicht om een X te lopen waarbij er op bijna alle lijnen eerst 4 marcheer passen gemaakt worden.

Het is belangrijk dat er op de maat van de muziek getwirld wordt en dat je goed je balans kan houden.

Super-X-Strut is voor alle leeftijden.

Kidstwirl

Dit is een onderdeel voor beginnende twirl(st)ers. Je leert om de technieken te combineren met danspassen en die weer goed op muziek te laten zien.

Daarbij worden er ook 2×16 tellen gemarcheerd op de beat van de muziek.

Dit is het eerste moment dat je met een groepje op de vloer staat maar alleen voor de jury moet twirlen.

Kidstwirl is een onderdeel voor de leeftijd van 5 t/m 13 jaar.

Dancetwirl

Met de trainster wordt er gezocht naar een geschikt nummer. De muziek past bij de leeftijd waardoor het thema goed overgebracht kan worden op de jury.

Bij dit onderdeel is het de bedoeling dat de technieken gecombineerd worden met danspassen die passen bij het thema. Dancetwirl is een vervolg op kidstwirl.

Dancetwirl kan door alle leeftijden worden gedaan.

Teams

Ook wordt er in teamverband getwirld. Dit kan met 3 t/m 5 leden of 6 t/m 8 leden tegelijkertijd. De teams worden gemaakt op leeftijd.

Twirlteam

Op verplichte muziek worden technieken laten zien die iedereen of in groepjes tegelijkertijd moeten uitvoeren.  Alles moet synchroon en op de telling van de muziek getwirld worden. Ook worden de batons overgegooid in een exchange.

Ensemble of Danceteam

Met zelfgekozen muziek door de trainster worden er synchroon technieken laten zien en worden batons overgegooid tijdens een exchange.

De muziek wordt uitgebeeld door dansbewegingen en om het plaatje compleet te maken is de kleding ook geheel naar het thema van de muziek aangepast.

Doordat de teams op leeftijd zijn kan iedereen meedoen.